Κλείσιμο μεσοδόντιων διαστημάτων και τριγώνων

Πως δημιουργούνται τα διαστήματα και τα μαύρα τρίγωνα μεταξύ των δοντιών

 Ένα συχνό αισθητικό πρόβλημα είναι η ύπαρξη διαστημάτων ή η εμφάνιση κενών ανάμεσα στα δόντια με την πάροδο του χρόνου λόγω υφίζησης των ούλων ή μετατόπισης των δοντιών. Η αιτία της εμφάνισης  των κενών στις παραπάνω περιπτώσεις είναι διαφορετική και αφού ταυτοποιηθεί και αντιμετωπιστεί κατάλληλα είναι δυνατή η αντιμετώπιση του αισθητικού προβλήματος που παραμένει.

Η διαφορά του μεγέθους των δοντιών, η ανόμοια κατανομή του χώρου και η ύπαρξη χαλινού μεταξύ των τομέων της άνω γνάθου είναι μερικές από τις συχνές αιτίες που οδηγούν σε κενά μεταξύ των δοντιών και σε ένα σημαντικό αισθητικό ζήτημα.  Όσον αφορά τα μαύρα τρίγωνα αυτά οφείλονται σε υφίζηση των ούλων λόγω περιοδοντικής νόσου και είναι απαραίτητη η συνεργασία με περιοδοντολόγο για την αντιμετώπιση τους και την διατήρηση του αποτελέσματος. 

Πως μπορούν να κλείσουν τα διαστήματα και τα μαύρα τρίγωνα μεταξύ των δοντιών

Μεταξύ των διαφόρων προσεγγίσεων για το κλείσιμο των διαστημάτων είναι και η προσθήκη Σύνθετης Ρητίνης στις όμορες πλευρές των δοντιών όπου με σεβασμό στην ανατομία το κάθε δόντι "φαρδαίνει" λιγάκι έως ότου κλείσει το κενό είτε αυτό αφορά διάστημα, είτε τρίγωνο.

Η συγκεκριμένη τεχνική έχει τα πλεονεκτήματα να είναι:

- Οικονομική.

- Γρήγορη και άμεση αφού τις περισσότερες φορές απαιτείται μία μόνο συνεδρία.

- Μη επεμβατική, αφού δεν χρειάζεται τρόχισμα.

- Αναστρέψιμη και εύκολα επισκευάσιμη.

Παρά την ευκολία στην αντιμετώπιση των μεσοδόντιων διαστημάτων που προσφέρει η συγκεκριμένη τεχνική δεν μπορεί πάντα να διορθώσει το πρόβλημα. Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι αναγκαίες και άλλες συμπληρωματικές προσεγγίσεις όπως η ορθοδοντική, η αντιμετώπιση του βρυγμού, η περιοδοντική θεραπεία ή και εναλλακτικές λύσεις όπως όψεις πορσελάνης και οι στεφάνες.

Μιχαλακοπούλου 42, 11528, Αθήνα

Τηλ.: 210 72 93 151

΄Ωρες Λειτουργίας:

Καθημερινά 12:00-22:00μμ με ραντεβού

Σάββατο, Κυριακή κλειστά, μόνο επείγοντα.